Значення вокалізів у фаховій підготовці співака - Зарицька, Анна Андріївна; Зарицький, Андрій Олександрович (Видавничий дім «Гельветика», 2022)
У вокальній підготовці майбутнього співака, не залежно від напрямку обраної вокальної манери, вокаліз відіграє важливу роль. При виконанні вокалізів зростає увага до тембрального наповнення голосу співака, розкриття авторського задуму композитора виходячи з самої музичної тканини. Під час розучування вокалізів студенти усвідомлено, поступово та ефективно опановують різні види вокалізації, сольфеджування й сольмізацію, набувають умінь і навичок, пов’язаних із виконанням вокальних етюдів, завдяки чому полегшується перехід від вокально-технічних вправ до художніх вокальних творів, а також поглиблюються й закріплюються знання з теорії музики.
Keywords: вокальна підготовка; вокаліз; фахівець музичного мистецтва