Музей як соціокультурний інститут у науковій спадщині М. Ф. Федорова - Борис, Тетяна Петрівна; Борис, Татьяна Петровна; Borys, Tatyana Petrivna (Миколаївський національний університет ім. В. О. Сухомлинського, 2015)
The article highlights the essential characteristics of museum institutions by philosopher and museologist M. F. Fedorov. His general theoretical ideas point to the definition of a museum as «description of the world», «assembling of all scientific societies» and «International museum institution» and also on its role in the life of society. У статті висвітлюються сутнісні характеристики музейних установ філософа і музеєзнавця М. Ф. Федорова. Його загальнотеоретичні ідеї вказують на визначення музею як «зображення світу», «собору усіх вчених товариств» і «Міжнародного музейного закладу», а також на його роль у житті суспільства.
The museum as a social and cultural institution in the scientific heritage of M. F. Fedorov
Музей как социокультурный институт в научном наследии М. Ф. Федорова
Keywords: museum; музей; philosopher M. F. Fedorov; філософ М. Ф. Федоров; international museum; міжнародний музей