Типологія української та основної іноземної мови - Мамосюк, Олена Сергіївна (My University, 2021)
Методична розробка має на меті ознайомити здобувачів вищої освіти із сутністю типологічних понять порівнюваних мов, абсолютних універсалій, типологічних домінант та типологічно рецесивних рис, типових рис порівнюваних мов, типів мов. Курс лекцій навчальної дисципліни «Типологія української та основної іноземної мови» складено відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавра галузі знань 03 Гуманітарні науки, спеціальності 035 Філологія, за освітньо-професійною програмою «Мова і література (французька). Переклад». Методичні рекомендації призначені для студентів 4 курсу факультету іноземної філології, які вивчають французьку мову як першу іноземну мову.
Keywords: Типологія української та основної іноземної мови; типологічні поняття порівнюваних мов; абсолютні універсалії; типологічні домінанти; типологічно рецесивні риси; типові риси порівнюваних мов; типи мов; 811.161.2’25(075.8)+81’243’25(075.8)