[Програма] корекційно-реабілітаційної практики - Гошовська, Дарія Тарасівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Метою корекційно-реабілітаційної практики є: поглиблення теоретичних знань, які студенти отримали протягом навчанні в університеті; формування у студентів вмінь та навичок розробки та впровадження психокорекційної роботи, оволодіння методами та формами її проведення; ознайомлення студентів з основними формами та напрямками роботи психолога; спостереження та участь за проведенням консультативної, психокорекційної та просвітницької роботи психолога. Основними завданнями корекційно-реабілітаційної праткики є: • опрацювання наукової та методичної психологічної літератури з питань теорії і практики корекційно-реабілітаційної діяльності; • ознайомлення студентів з базовою установою, визначеною для проходження практики; • ознайомлення студентів з основними формами корекційної роботи психолога; • вивчення робочого графіка психолога; • складання студентами орієнтовного плану роботи та його узгодження з керівником практики і психологом установи; • спостереження за проведенням консультативної роботи психологом; • спостереження за веденням консультацій психологом; • допомога в оформленні протоколу консультативної бесіди; • спостереження за поведінкою психолога та клієнта під час проведення консультації
Keywords: корекція; діагностика; реабілітація