Функціональна структура ринку житлової нерухомості: регіональний вимір - Павлов, Костянтин Володимирович; Pavlov, Kostiantyn V. (Класичний приватний університет, 2017)
В даній статті досліджено наукові засади до сутності регіонального ринку житлової нерухомості. Опрацьована чимала кількість наукових праць, узагальнено твердження та положення щодо змістовного визначення поняття регіонального ринку житлової нерухомості. Охарактеризовано суб'єктну взаємодію та структуру ринків житлової нерухомості в умовах регіону. Визначено організаційну та економічну складові механізму його функціонування. Запропоновано авторські пропозиції щодо регулятивних процесів на ринках житлової нерухомості в межах їх регіональної спеціалізації.

In this article, the scientific principles of the regional market of residential real estate are investigated. A considerable number of scientific works have been worked out, the statements and provisions regarding the meaningful definition of the concept of the regional market of residential real estate are generalized. Subjective interaction and structure of residential real estate markets in the region are characterized. The organizational and economic components of the mechanism of its functioning are determined. Proposed author's suggestions on regulatory processes in residential real estate markets within their regional specialization
Functional structure of the market of housing property: regional measurement
Keywords: структура ринку житла; попит; пропозиція; локальний ринок; регіональний ринок; національний ринок; еластичність ринку; об'єкти житлової нерухомості; житло; суб'єкти ринку; housing market structure; demand; supply; local market; regional market; national market; market elasticity; residential real estate; housing; market players