Маніпуляційні потенції сучасних рекламних мас-медійних текстів - Рогач, Ю. І.; Rogach, Yu. I. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Пропоновану розвідку присвячено вивченню особливостей організації рекламних текстів у сучасних засобах масової інформації, аналізу їхніх імпресивних функцій у контексті маніпуляції цільовою аудиторією. Особливу увагу звернено на структурно-прагматичні параметри побудови рекламних мікротекстів з урахуванням ефективності комбінаторики та кореляції вербальних і графічних одиниць у рамках сучасних лінгвістичних тенденцій. The article is devoted to the study of the peculiar features of the advertizing texts in the modern mass-media means, analysis of their impressive functions in the context of the manipulation of the target audience. A special attention has been paid to the structural pragmatic parameters of the advertizing micro-texts creation with the consideration of the effective correlation of verbal and graphic units in the course of modern linguistic trends.
Manipulative Potentials of the Modern Mass-Media Advertizing Texts
Keywords: маніпуляція; manipulation; рекламні тексти засобів масової інформації; mass-media means advertizing texts; вербальні та графічні одиниці; verbal and graphic units