Управління бібліотечними та архівними ресурсами - Разиграєв, Олег Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Освітній компонент «Управління бібліотечними та архівними ресурсами» належить до переліку нормативних навчальних дисциплін підготовки магістрів за спеціальністю 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», освітньо-професійною програмою «Інформаційна, документно-аналітична діяльність» і спрямований на вивчення здобувачами вищої освіти: теоретико-методологічних засад бібліотечної та архівної справи; нормативно-правової бази діяльності бібліотек та архівів; бібліотечного та архівного менеджменту; джерел формування та особливостей використання бібліотечних та архівних ресурсів; інформаційних ресурсів і сервісів всесвітньої мережі Інтернет у роботі бібліотек та архівів України; організації та управління електронними бібліотеками та архівами; проблем та перспектив оцифрування бібліотечних та архівних колекцій. Освітній компонент допоможе зрозуміти актуальні питання міжнародної та проєктно-грантової діяльності бібліотечних та архівних установ. Увага приділятиметься перспективам розвитку та управління бібліотечними та архівними ресурсами України.
Keywords: бібліотечні ресурси; архівні ресурси; бібліотечний менеджмент; архівний менеджмент