Організація туристичних подорожей на ринку туристичної індустрії в умовах Covid-пандемії - Лисюк, Тетяна Василівна; Терещук, Оксана Степанівна; Білецький, Юрій Валентинович (Економіка та суспільство, 2021)
У статті проаналізовано зміни, що відбулися на туристичному ринку через пандемію COVID-19, яка спри-чинила безпрецедентну кризу здоров’я зі значним економічним впливом у багатьох секторах світу. Турис-тичний сектор є одним із найбільш постраждалих, зі значним впливом на кількість скасованих бронювань, зменшення кількості міжнародних поїздок та змін у поведінці споживання туристичних послуг. Досліджено питання сучасних аспектів функціонування туристичної сфери. Розкрито фактори негативного впливу Covid-пандемії на туріндустрію. Період самоізоляції, введені обмеження на пересування і загальне занепокоєння позначилися на туристичному ринку. Пандемія стала причиною консервації багатьох об’єктів розміщення. Гравці туристичного ринку не просто реагують на вимоги, але створюють нову філософію організації своєї ді-яльності. Сконцентровано увагу на дослідженні заходів щодо пом’якшення Covid-пандемії на сферу туризму.
Keywords: туризм; туристична індустрія; туристичні подорожі; карантинні обмеження; Covid-пандемія; COVID-19; внутрішній туризм; 338.48