Природно-ресурсний потенціал і рекреаційна придатність озер Волинської області - Ільїн, Леонід Володимирович (Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, 2025)
Для визначення природно-ресурсного потенціалу та рекреаційної придатності водойм доцільним є використання покомпонентних та інтегральних оцінок, системи бальних оцінок та ін. Ураховуючи значну кількість різноманітність підходів, доцільними є розроблення та впровадження узагальненого науково-методичного підходу до оцінювання рекреаційної придатності водойм, у якому одночасно використовують різні аспекти (бальнеологічний, біотичний, екологічний, естетичний тощо). Це сприятиме комплексному оцінюванню природно-рекреаційного потенціалу озер.
Keywords: туризм; рекреація; озера; озера; природно-ресурсний потенціал; Волинська область