Структурні та семантичні моделі термінів німецької фахової мови дипломатії - Камінська, Олена Ігорівна; Kamins’ka, О. I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті досліджено структурні та семантичні моделі термінів німецької фахової мови дипломатії як один зі способів вивчення термінолексики. Завданням цієї статті є визначення типових структурних і семантичних моделей, за якими створюються терміни німецької фахової мови дипломатії. Актуальність пропонованої наукової розвідки полягає в тому, що в сучасному термінознавстві не існує однозначного погляду щодо трактування штучних способів термінотворення. Використання структурного та семантичного моделювання дозволяє виявити продуктивність і закономірності вживання моделей і дає можливість штучного впровадження нових терміноелементів. The article deals with the structural and semantic models of German professional language of diplomacy terms being viewed as the means of the terms analysis. The article defines typical structural and semantic models, according to which the terms of German professional language of diplomacy are made up. The topicality of the given scientific investigation is stipulated by the lack of unambiguous opinion concerning artificial means of term formation interpretation in modern term theory. The application of structural and semantic modeling enables artificial introduce new term elements.
Structural and Semantic Models of the Diplomacy German Professional Language
Keywords: структурна модель; structural model; семантична модель; semantic model; фахова мова; professional language