Методичні вказівки до лабораторних занять з етології - Омельковець, Ярослав Адамович; Степанюк, Ярослав Васильович; Omelkovets, Yaroslav A.; Stepaniuk, Yaroslav V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Основна мета навчального курсу “Етологія” – формування у майбутніх магістрів цiлiсного уявлення про поведiнку тварин. Під час вивчення даного предмету студенти повиннi ознайомитися з основними положеннями еволюцiї поведiнки, усвiдомити суть її механiзмiв та проаналiзувати найбiльш складнi форми, опанувати основні методи досліджень поведінки тварин. На лабораторних заняттях з етології у студентів закріплюються теоретичні знання та формуються навички розкривати закономірності формування поведінки в онтогенезі та вміти давати їм еволюційне трактування, визначати той чи інший тип поведінки тварин, застосовувати здобуті знання в наукових дослідженнях. Методичні вказівки для лабораторних занять з етології сприятимуть самостійному оволодінню студентами практичними навичками та створенню можливостей для ефективної роботи в навчальний та позанавчальний час. Кожне лабораторне заняття має чітку структуру: тему, мету, обладнання, питання для перевірки знань студентів, завдання та методичні вказівки. Ілюстрації сприятимуть кращому засвоєнню та розумінню матеріалу.
Keywords: етологія; поведінка; тварини