Фізична терапія при переломах стегнової кістки - Конончук, Надія; Тучак, Анатолій (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2020)
Виявлені антропометричні й функціональні особливості апарату руху і опори нижніх кінцівок (міотонометричні, гоніометричні) пацієнтів з переломами тіла стегнової кістки доповнюють дані про вплив фізичної терапії на опорно-руховий апарат, доповнюють методику фізичної терапії при переломах діафіза стегнової кістки вправами, що спрямовані на зміцнення м'язів, які забезпечують відновлення ходьби у найкоротші строки після оперативного втручання. Отримані дані можуть бути використані як у практичній діяльності лікувальних закладів та у домашніх умовах. Результати досліджень можуть бути впроваджені в навчальний процес при викладанні курсу «Клінічний реабілітаційний менеджмент при травмах і захворюваннях опорно-рухового апарату».
Keywords: фізична терапія; перелом стегнової кістки