Геополітичні інтереси учасників сирійського конфлікту - Романюк, Наталія; Гіль, Олександр; Romаnyuk, Natalia; Gil, Alexander (My University, 2018)
Проаналізовано сирійський конфлікт із позицій інтересів його учасників. Охарактеризовано діяльність влади країни у боротьбі з опозицією. Проаналізовано інтереси поміркованої світської опозиції, представленої «Вільною сирійською армією», радикальної ісламської опозиції, представленої «Ісламською державою» та організацією «Джебхат Фатх аш-Шам», а також інтереси етнічної опозиції, представленої курдськими «Загонами національної самооборони». Досліджено національні інтереси регіональних гравців (Туреччини, Ірану, Саудівської Аравії, Ізраїлю та Катару) у сирійському конфлікті. Розкрито роль Сполучених Штатів Америки, Росії, Європейського Союзу у врегулюванні конфлікту. Розкрито вплив сирійського конфлікту на безпеку як Близькосхідного регіону, так і міжнародну ситуацію у світі. The article analyzes the Syrian conflict from the standpoint of the interests of its participants. The activity of the authorities of the country in the struggle against the opposition is described. The interests of the moderate secular opposition represented by the Free Syrian Army, the radical Islamic opposition represented by the «Islamic State» and the organization «Jebhat Fath al-Sham», as well as the interests of the ethnic opposition represented by the Kurdish «National SelfDefense Forces», have been analyzed. The national interests of regional players (Turkey, Iran, Saudi Arabia, Israel and Qatar) in the Syrian conflict are investigated. The role of the United States of America, Russia, and the European Union in resolving the conflict is revealed. The influence of the Syrian conflict on the security of both the Middle East region and the international situation in the world is exposed.
Geopolitical Interes Participants in the Syrian Conflict
Keywords: Близький Схід; Сирія; Ісламська держава; конфлікт; тероризм; міжнародна безпека; Middle East; Syria; Islamic state; conflict; terrorism; international security