Організація науково-пізнавальної діяльності в освітніх закладах - Хлібовська, Ганна Миколаївна; Khlibovska, Hanna M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Мета навчальної дисципліни - сформувати у студентів цілісне уявлення про форми і методи організації науково-пізнавальної діяльності в освітніх закладах та практичні навички організації науково-дослідної роботи в освітніх закладах. Завдання курсу: охарактеризувати сучасний освітній простір України; ознайомитися із державними стандартами у системі освіти; проаналізувати законодавче забезпечення науково-пізнавальної діяльності в освітніх закладах; виокремити специфіку організації науково-пізнавальної діяльності у різних типах навчальних закладів; вивчити сучасні методичні підходи до організації навчально-пізнавальної діяльності в освітніх закладах; ознайомитися із досвідом роботи учителів; вивчити форми наукової роботи в освітніх закладах.
Keywords: освітній заклад; науково-пізнавальна діяльність; система освіти; учнівські олімпіади; наукова робота учнів