Міжнародні торговельні мережі у світі та їх розвиток в Україні - Клапчук, В. А.; Klapchuk, V. A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Проаналізовано торговельні мережі як прояв глобалізації, перші супермаркети світу, як основні заклади, що формують торговельну мережу, а також їх винахідників. Охарактеризовано класифікацію торговельних мереж світу компанією GT Partners Ukraine. Досліджено міжнародні торговельні мережі України, географію їх діяльності та особливості розвитку. The first supermarket in the world as major institutions that form retailers and their inventors. The world known retail classification by GT Partners Ukraine. Studied international trade network of Ukraine, geography and characteristics of their development.
Analyzed Retailers As a Manifestation of Globalization
Keywords: торговельна мережа; супермаркет; гіпермаркет; регіон покриття; міжнародна торговельна мережа; retail; supermarket; hypermarket; region covering; the international trade network