Краєзнавчі можливості шкільних музеїв прикордонних громад Волинської області - Бенедюк, Валентина Володимирівна; Качаровський, Роман Євгенович (LLC International Centre Corporative Management (Republic of Austria) та NGO European Scientific Platform (Ukraine), 2021)
Досліджено правову базу функціонування шкільних музеїв Волинської області. Окреслено їх головні завдання, зокрема як об’єктів краєзнавства, виділено окремі типи шкільних музеїв, що створені у прикордонних територіях Волинської області з Польщею та Білоруссю. Деталізовано їх геопросторове розміщення у розрізі територіальних громад та районів краю. Зосереджено увагу на проблемних питаннях функціонування музеїв та запропоновано шляхи їх вирішення.
Keywords: Волинська область; прикордонні території; територіальні громади; музеї; шкільні музеї; Єврорегіон Буг; 911.3(477.82-04):[373:069