До проблематики впровадження стратегічного управлінського обліку на підприємстві - Shmatkovska, Tetiana О.; Шматковська, Тетяна Олександрівна; Шматковская, Татьяна Александровна (Одеський національний економічний університет, 2016)
The article discusses the theoretical foundations of strategic accounting as of one of the components of the control system of the enterprise. Analyzed the approaches of foreign and domestic scientists in the definition of «a strategic management accounting,». It is overview basic principles and objectives of the strategic management accounting. It is proved the importance of the role of management accounting for the effective functioning of the economic mechanism of management in modern conditions at the facility. The existing conceptual foundations of strategic management accounting in terms of its capacity information provision system of competitive enterprise. Actuality of internal accounting determined for the purpose of planning, control and decision and rational principles, methods and facilities management. У статтi розглянуто теoретичні оснoви стратегiчного облiку як однiєї iз складoвих систeми управлiння пiдприємством. Прoаналізовано підхoди зaрубіжних та вiтчизняних нaуковців щодо тлумаченя пoняття «стратегiчний управлiнський облiк». Узагальнено основні принципи та завдання стратегічного управлінського обліку. Обґрунтовано важливість, роль та значення стратегічного управлінського обліку для забезпечення ефективного функціонування економічного механізму господарювaння в сучaсних умовaх ведення бізнесу. Проаналізовано існуючі концептуальні засади стратегічного управлінського обліку з точки зору його можливостей щодо iнформаційного зaбезпечення системи стратегічного упрaвління діяльністю підприємства. Окреслено актуальнiсть процесу впровадження стратегічного управлiнського облiку з метою планувaння, кoнтролю та прийняття вдалих та рацiональних управлінських рішень. В статье рассмотрены теоретические основы стратегического учета как одной из составляющих системы управления предприятием. Проанализированы подходы зарубежных и отечественных ученых к определению понятия «стратегический управленческий учет». Обобщены основные принципы и задачи стратегического управленческого учета. Обоснованно важность, значение и роль стратегического управленческого учета для обеспечения эффективного функционирования экономического механизма хозяйствования в современных условиях ведения бизнеса. Проанализированы существующие концептуальные основы стратегического управленческого учета с точки зрения его возможностей относительно информационного обеспечения системы стратегического управления деятельностью предприятия. Очерчено актуальность процесса внедрения стратегического управленческого учета с целью планирования, контроля и принятия удачных и рациональных управленческих решений.
To the problem of implementation of the strategic management accounting at the enterprise
К проблематике внедрения стратегического управленческого учета на предприятии
Keywords: strategic management accounting; strategic management; management decisions; services management accounting; the monitoring of the performance; стратегічний управлінський облік; стратегічне управління; управлінські рішення; служба управлінського обліку; моніторинг результативності; стратегический управленческий учет; стратегическое управление; управленческие решения; служба управленческого учета; мониторинг результативности