ФОРМУВАННЯ ТА ДІЯЛЬНІСТЬ ОРГАНІВ СПЕЦІАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ НА ТЕРИТОРІЇ ЗАХІДНОЇ ВОЛИНІ - Гуцалюк, Інна Олександрівна (Науковий вісник Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2009)
Автор розкриває процес формування та діяльності органів спеціального призначення Української Держави, аналізує їх місце, роль та значення на теренах Західної Волині в контексті загальноукраїнських державотворчих процесів періоду Гетьманату П. Скоропадського. Автор раскрывает процесс формирования и деятельности органов специального назначения Украинского Государства, анализирует их место, роль и значение на поприщах Западной Волыни в контексте общеукраинского процесса государственного устройства периода Гетманата П. Скоропадского. The author describes the process of the formation and activity of the Ukrainian special purpose agencies. She analyzes their importance and influence in Western Volyn, taking into account All-Ukrainian processes of country formation during Skoropads'kyy's Hetmanat.
Keywords: Західна Волинь; Сірожупанна дивізія; Сердюцька дивізія; Козацтво; Державна Варта; Добровольчі загони; Прикордонна охорона; Western Volyn; Sirozhupanna Division; Сonvivial serdyutske Division; Cossacks; National Guard; Volunteer corps; Border security