Формування лінгвістичних компетентностей у філологів-романістів: дослідження фізичної та технічної терміносистем (на матеріалі французької мови) - Галян, Оксана Віталіївна (My University, 2024)
У сучасних наукових дослідженнях зросла роль лінгвістичних компетентностей для пізнання спеціальних понять та термінів. Виділяють два рівні методологічного аналізу: загальнонауковий (проаналізувати методи, принципи, форми знань із різних наукових галузей відповідно до об’єкта і предмета дослідження) та конкретно-науковий (пов'язаний із обґрунтуванням принципів, норм та методів в конкретній науковій діяльності). До загальнонаукових методів дослідження відносять дедукцію, індукцію, аналогію, узагальнення, систематизацію, аналіз, синтез, абстрагування, моделювання та інші.Окремо виділяють методи, які застосовують лише на емпіричному рівні: вимірювання, спостереження, візуалізація, експеримент та інші.
Keywords: Метод; індукція; дедукція; аналогія; синтез