Мінімуми розділення та сприйняття у старшокласників з еметропічною рефракцією при роботі за монітором комп'ютера - Ульяницька, Наталія Ярославівна; Ulianytska, Nataliia Ya. (Луганський державний медичний університет, 2012)
Сучасний навчальний процес у школах особливо на завершальному етапі, у старшокласників, характеризується широким використанням комп'ютерних технологій. Основне навантаження при цьому припадає на зір. Як відомо, головною функцією зорового аналізатора є гострота зору. Нами встановленні її зміни. Проте в доступній нам літературі не виявлено чітких даних про стан порогових показників гостроти зору – мінімумів розділення і сприйняття – під впливом роботи за монітором комп'ютера. It was found that minimal visual resolution of examined students decreases after an hour of work with computer monitor. The function recovers after practicing a set of exercises. Minimal visual perception also decreased after long visual load, but a 15 min break improved the indexes, and a set of exercises – recovered the changes
Minimal visual resolution and perception of high-school students with emetropic refraction while working with computer monitor
Keywords: мінімум розділення; мінімум сприйняття; зорове навантаження; комп'ютер; minimal visual resolution; minimal visual perception; visual load; computer