Особливості оцінки ефективності інвестицій в дебіторську заборгованість підприємства - Маркус, Ольга Віталіївна; Markus, Olha V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У процесі формування фінансової стратегії підприємства необхідно чітко уявляти, що кожне підприємство формує навколо себе певне економічне середовище, яке по-своєму унікальне в кожному конкретному випадку та намагається здійснити ефективне управління щодо грошових коштів, дебіторської і кредиторської заборгованості, інвестицій тощо. Інвестиції у дебіторську заборгованість – це грошові, майнові, інтелектуальні цінності, які вкладаються з метою поступового отримання грошових коштів за товари, роботи, послуги.
Keywords: інвестиції; дебіторська заборгованість; оборотні кошти; фінансовий цикл; грошові розрахунки