Аналіз досліджень природно-заповідного фонду та екомережі Волинської області - Фесюк, Василь Олександрович; Федонюк, Віталіна Володимирівна; Федонюк, Микола Ананійович; Іванців, Василь Володимирович; Тимощук, Вікторія Євгеніівна (My University, 2025)
У статті підведено підсумки проведеного авторами дослідження історії вивчення у вітчизняній науковій літературі розвитку заповідної справи, структури і складу природно-заповідного фонду та екологічної мережі у Волинській області України. Проведено ретроспективний огляд наукових досліджень за даною тематикою, виділено основні хронологічні віхи, проаналізовано вклад окремих авторів у вивчення структури та особливостей природно-заповідних об’єктів в регіоні та шляхів переходу від створення природно-заповідного фонду до формування екологічної мережі регіонального типу у Волинській області.
Keywords: Волинська область; природно-заповідний фонд; екологічна мережа; історія досліджень; 504.6(477.43/44):502.7