Контроль та управління тренувальним процесом плавців-спринтерів під час силової підготовки - Будзуляк, Олександр; Budzuliak, Aleksandr (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті наголошено, що при контролі та управлінні тренувальним процесом плавців-спринтерів під час силової підготовки потрібно звернути увагу на параметри дозування фізичних та атлетичних вправ, які позитивно впливають на функціональний стан плавця; ураховувати відповідну організацію та методику педагогічного контролю за рівнем розвитку максимальної сили, швидкісної сили й силової витривалості. Також у статті описано, що необхідною умовою для інтенсивного тренування плавців є наявність спортивних тренажерів, нестандартних обладнань і спеціальних пристроїв, які дають можливість фізично розвивати ту чи іншу групу м’язів, що безпосередньо бере участь у руховій діяльності плавця. In the article it was informed that while control and management of training process among swimmers-sprinters during power preparation it is necessary to take into account parameters of banacing of physical and athletic exercises that positively influence functional condition of a swimmer and it is necessary to take into account specific organization and methodology pedagogical control of level of development of maximal power, speed power and power endurance. Also in the article it was described that a necessary condition for intensive training of swimmers are occurance of sports training equipment, unstandard equipment and special devices that help in development of different muscle groups that take part in motor activity of a swimmer.
Control and Management of Training Process of Swimmers-Sprinters While Power Preparation
Keywords: інтенсивне тренування; плавці-спринтери; динамічний режим роботи м’язів; контроль і діагностика; силова витривалість; швидкісна сила; intensive training; swimmers-sprinters; dynamic regime of muscle work; control and diagnostics; power endurance; speed power