Методика проведення самостійних занять студентками спортивного навчального відділення із самозахисту - Годлевський, Петро; Godlewski, Peter (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
У результаті дослідження використано авторську методику самостійної підготовки в спортивних видах: жіночий самозахист, настільний теніс, універсальність структури якої відповідає актуальним вимогам сьогодення – компенсації дефіциту навчального й тренувального часу – та може бути застосована в самостійній роботі інших видів спорту. Визначені загальні правила самостійної роботи під час занять самозахистом і настільним тенісом. У результаті проведеного педагогічного експерименту за показниками рівня фізичної підготовленості студенток ЕГ, отриманого статистичного аналізу доведено ефективність упровадження в тренувальний процес авторської програми самостійної підготовки й засвідчено її позитивний ефект. The study based at the author's technique of self-training in sports types: female self-defense, table tennis, universal structure which corresponds to the actual requirements of today - for the deficit educational and training time, and can be used as an independent work of other sports. The general rules for independent work in self-defense classes and table tennis were determined. As a result of pedagogical experiment on indicators of physical fitness EG students received statistical analysis proved the effectiveness of implementation in the training process the author's self-training program that demonstrated its positive effect.
Methods of Realization of Independent Studies of the Students of Self-defence Department
Keywords: самозахист; настільний теніс; ЕГ (експериментальна група); самостійна підготовка; педагогічний експеримент; студентки; self-defense; table tennis; EG (experimental group); self-training; pedagogical experiment; students