Педагогічна психологія - Вічалковська, Наталія Калинівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Предметом вивчення навчальної дисципліни «Педагогічна психологія» є вивчення психологічних закономірностей, характеристик, етапів, умов і критеріїв успішного протікання процесів засвоєння дітьми знань, моральних норм та принципів, формування їх світогляду та переконань. Метою навчальної дисципліни є формування у студентів системи теоретичних знань у галузі навчання, виховання, педагогічної діяльності. Вчити студентів об’єктивно оцінювати особливості організації навчально-виховного процесу сучасної школи, місце і роль учителя в ньому. Розвивати наукове і теоретичне мислення студентів, допомогти розкрити їм механізми і закономірності навчального та виховного впливу на особистість, ознайомити слухачів з віковими особливостями прояву психіки в дошкільний період життя дитини.
Keywords: навчання; виховання; діяльність вчителя