Функціонування ринку праці в контексті соціального розвитку сільських територій - Шматковська, Тетяна Олександрівна; Shmatkovska, Tetiana О. (Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. Петра Василенка, 2007)
Подано порівняльну оцінку розвитку сільського ринку праці в розрізі регіонів з позиції необхідності формування ефективної політики зайнятості на селі. Проаналізовано масштаби сільського довгострокового безробіття та окреслено основні пропозиції щодо оптимізації функціонування ринку праці. The necessity of comparative regional researches is grounded with the purpose of forming of effective policy of peasantry employment. The present trends as to the long-term unemployment, which are needed for understanding the main directions of development of labor market on the village, are appraised in this article.
Keywords: сільське населення; сільський ринок праці; зайнятість в сільській місцевості; рівень безробіття; балансування робочої сили; дорадча служба