Інформаційний пошук і робота з бібліотечними ресурсами : навчальний посібник - Кормош, Жолт Олександрович; Супрунович, Сергій Васильович; Федосов, Сергій Анатолійович; Замуруєва, Оксана Валеріївна (Вежа-Друк, 2020)
Навчальний посібник «Інформаційний пошук і робота з бібліотечними ресурсами» – складова комплексу робочих матеріалів написаних на українській мові, створених для забезпечення якісної підготовки фахівців спеціальностей галузей природничих і технічних наук. Матеріали видання є основною частиною навчальної дисципліни «Інформаційний пошук і робота з бібліотечними ресурсами» та ряду інших базових та спеціальних курсів для формування у здобувачів усіх рівнів вищої освіти здатності до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел, здатності працювати з джерелами навчальної та наукової інформації та ін. У навчальному виданні значне місце відведено розгляду методів пошуку інформації, які є однією з ланок наукового процесу будь-якої дисципліни. Значну увагу приділено основним засобам пошуку інформації у всесвітній мережі Інтернет. Окремий розділ присвячено історичним аспектам накопичення наукової інформації. Розглянуто принципи формування пошукових баз даних і на їх основі сформовано способи ефективного пошуку інформації. Навчальне видання відповідає чинній програмі підготовки доктора філософії (PhD) із усіх ліцензованих спеціальностей та програмам низки спецкурсів навчальних планів підготовки студентів СНУ імені Лесі Українки.
Keywords: інформаційний пошук; навчальний посібник; бібліографічний опис; 54:004.382.7(075.8)