Історія сучасної цивілізації: війни, революції, збройні конфлікти - Разиграєв, Олег Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Силабус освітнього компонента «Історія сучасної цивілізації: війни, революції, збройні конфлікти» підготовки магістра галузі знань 01 Освіта/Педагогіка, спеціальності 014 Середня освіта (Історія), освітньо-професійна програми «Середня освіта. Історія, правознавство». ОК передбачено вивчення воєн, революцій та збройних конфліктів в новітню добу як характерних ознак сучасної цивілізації. Особлива увага звернена на висвітлення особливостей Першої та Другої світових воєн – наймасштабніших збройних конфліктів в історії людства. Передбачено вивчення також інших локальних, міждержавних, міжетнічних та міжрелігійних конфліктів сучасності, а також основних революційних подій у ХХ – на початку ХХІ ст. В результаті опанування навчального матеріалу здобувачі вищої освіти повинні отримати цілісне уявлення про війни, революції та збройні конфлікти в історії сучасної цивілізації.
Keywords: Історія; Війни; Революції; Збройні конфлікти; Освіта