Про доцільність реверсування напряму струму при одержанні порошків цинк оксиду методом електрохімічного осадження - Нечипорук, Богдан; Проц, Дмитро (СНУ, 2014)
Показано можливість отримання нанокристалів цинк оксиду електрохімічним методом з використанням цинкових електродів і реверсування напряму постійного струму. Реверсування напряму струму дає можливість забезпечити рівномірне використання цинкових електродів і постійне значення сили струму. Синтез при використанні змінного струму має низький вихід і одержується суміш кристалічного та аморфного продуктів. Отримані порошки досліджено за допомогою таких методів, як рентгенофазовий аналіз та скануюча електрон¬на мікроскопія.
Keywords: цинк оксид; електрохімічне осадження; зміна напряму струму