Новітні експозиційні можливості Музею сучасного українського мистецтва Корсаків у контексті туристичної привабливості міста Луцька - Мельник, Надія Вікторівна; Єрко, Ірина Володимирівна; Качаровський, Роман Євгенович (Національний університет "Острозька академія", 2024)
Музейні експозиції сучасності формують базу для задоволення потреб туристів при дослідженні культурної спадщини регіону. На передній план виходить відображення здобутків минулих поколінь, відтворення їх матеріальних та духовних надбань, в основу яких покладено вивчення історії традицій та побуту наших пращурів з метою їх збереження та відтворення. Традиційні музеї, що мають чітку градацію та поділ за напрямками діяльності стараються за допомогою своєї колекції раритетів відобразити певний галузевий напрямок або комплексний підхід у забезпеченні розвитку пізнавального туризму. Проте, з кожним роком музейним установам все важче стає зацікавити потенційних відвідувачів експозицій. Для збільшення відвідуваності застосовуються різні трансформаційні заходи, такі як проведення у музеях широкої рекламної кампанії, створення веб-сайтів, 3-D екскурсій, продаж сувенірної продукції, переклад табличок з назвами експонатів кількома іноземними мовами, побудова пандусів та ліфтів підйомників, супровід експонатів аудіо-рядом та здійснення написів мовою Брайля, останні три позиції істотно розширюють можливості до музейних колекцій осіб з інвалідністю та людей з особливими потребами
Keywords: музей; туризм; Музей сучасного мистецтва Корсаків; місто Луцьк; пізнавальний туризм; експозиція; 73/76(477.82-25):069