Еffect of Anthropometric Data of Qualified Athletes on the Kinematic Structure of the «Standard» Sculling Motion for Execution of the Position «Ballet Leg» - Gordeeva, Maria; Habinets, Tamara; Saidova, Svetlana; Гордєєва, Марія; Хабінець, Томара; Саїдова, Світлана (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
The comparative analysis of the anthropometric data of two types of «standard» sculling motion. The objectives of the work are: the analysis of the scientific and methodological literature, and the study of the impact of the anthropometric data of skilled athletes, who specialize in synchronized swimming, on sculling technique. The results got by us will enable in future to build the model of kinematics structure of «standard» sculling motion. Здійснено порівняльний аналіз за антропометричними даними двох видів «стандартного» гребкового руху. Завданнями роботи є аналіз науково-методичної літератури та вивчення впливу антропометричних даних висококваліфікованих спортсменок, які спеціалізуються в синхронному плаванні, на техніку гребкових рухів. Отримані результати в подальшому дадуть можливість побудувати модель кінематичної структури «стандартного» гребкового руху.
Вплив антропометричних даних кваліфікованих спортсменок на кінематичну структуру «стандартного» гребкового руху при виконанні позиції «балетна нога»
Keywords: common center of mass; synchronized swimming; sculling motion; загальний центр мас; синхронне плавання; гребкові рухи