Інноваційні технології у навчально-виховному процесі на уроках біології у 9 класі - Шкраба, Олена Олегівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Магістерська робота присвячена вивченню, дослідженню використання інноваційних технологій у навчальному процесі під час проведення уроків біології серед учнів 9 класу. Мета роботи: дослідження можливостей продуктивного використання нових освітніх технологій на уроці біології в 9 класі. Предмет дослідження: освітній процес на уроці біології в 9 класі Об’єкт дослідження: інноваційні технології на уроці біології. У вступі визначається актуальність теми та проводиться короткий огляд поставлених задач. У першому розділі розглядаються теоретичні засади дослідження, а саме розглянуто сутність інноваційних технологій, їх роль у педагогіці та класифікацію. У другому розділі визначаються матеріали та методи дослідження, а також описується база проведення педагогічного експерименту. У третьому розділі проводиться розробка методології проведення уроку біології для 9 класу та впровадження її у навчальний процес. Аналізуються та обговорюються результати дослідження в рамках експерименту. У висновках аналізується проведена робота та отримані результати. Магістерська робота викладена на 66 сторінках друкованого тексту, складається зі вступу, 3 розділів, висновків. Список літератури містить 37 першоджерел.
Keywords: освітній процес; методологія проведення уроку біології; навчально-виховний процес; інноваційні технології у навчальному процесі