Методичні рекомендації з вивчення забруднення поверхневих вод у курсі «Раціональне використання та охорона водних ресурсів» - Забокрицька, Мирослава Романівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Матеріал в даних методичних рекомендаціях подано відповідно до одного із змістовних модулів навчальної програми курсу «Раціональне використання та охорона водних ресурсів», під час вивчення якого розглядаються загальні відомості про основні джерела забруднення природних вод; стічні води і методи їх очищення; питання охорони вод та удосконалення моніторингу поверхневих вод суші. Методичні рекомендації призначені для допомоги студентам у підготовці до семінарських занять з даної теми. Розраховані для студентів денної та заочної форм навчання, спеціальностей – 103 Науки про Землю, 106 Географія та освітніх програм – Гідрологія, Географія. Висвітлюють відомості про основні джерела забруднення природних вод; стічні води, їх класифікацію та методи очищення; основні напрямки охорони вод та удосконалення моніторингу поверхневих вод суші.
Keywords: охорона водних ресурсів; забруднення природних вод; господарсько-побутові стічні води; біофільтр; самоочищення водойм; гідрологічний моніторинг; якість поверхневих вод; 502.51(28):556.5(072)