Освітня діяльність у групах раннього віку - Дурманенко, Оксана Леонідівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
У посібнику розкрито теоретичні основи організації освітньої діяльності в групах раннього віку; проаналізовано зміст та методичні основи навчання, виховання та розвитку дітей раннього віку в сучасному закладі дошкільної освіти. Виокремлено суб’єкт-суб’єктну взаємодію сім’ї та ЗДО як обов’язкову складову організації освітньої діяльності. Розкрито роль особистості вихователя закладу дошкільної освіти (зокрема, професійну майстерність та професійну компетентність) у вихованні дитини раннього віку. Запропоновано алгоритм оцінювання якості освітньої діяльності в закладі дошкільної освіти. Для педагогічних працівників ЗДО, батьків, викладачів, студентів та всіх, хто цікавиться проблемами підготовки майбутніх вихователів та практичною організацією освітньої діяльності в ЗДО в цілому й зокрема у групах раннього віку.
Keywords: дитина; ранній вік; дошкільник; 373.2(072)