Аналіз паразитоформних Ixodidae південної частини Львівської області - Ярован, Людмила Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Визначено видову структуру паразитоформних іксодових кліщів південної частини Львівської області, яка представлена двома видами: Пасовищний кліщ (Dermacentor reticulatus) і Собачий кліщ (Іxodes ricinus). Досліджено поширення та структуру угрупованнь іксодових кліщів у типових біоценозах регіону дослідження: на перелогах, пасовищах, луках, у ялинових та дубово-букових лісах. Проаналізовано стан зараження населення системним кліщовим бореліозом (Вorreliosis ixodica systemica) та кліщовим енцефалітом (Еncephalitis acarinarum) впродовж періоду 2021 – 2023 років.
Keywords: Іxodidae; Dermacentor reticulatus; Іxodes ricinus