Збереження української культури й традицій у середовищі молодших школярів засобами народної хореографії - Бенещук, Руслан (My University, 2014)
У статті аналізується потреба збереження української культури та традицій, насамперед у середовищі молодших школярів. Як ефективний засіб у такому складному процесі розглядається народна хореографія. Увага акцентується і на витоках хореографічного мистецтва, його особливостях, рівні сприйняття народного танцю серед підлітків. Водночас характеризуються питання міжкультурних контактів українців, що мають свій яскравий відбиток у низці народних танців.
Keywords: українська культура; традиції; народна хореографія; українська народно-сценічна хореографія; народний танець; український фольклор; молодші школярі; молодіжне середовище