Методика та практична імплементація дослідження сучасного стану осушувальних систем Волинської області (на прикладі Оконської осушувальної системи) - Фесюк, Василь Олександрович; Нетробчук, Ірина Марківна; Федін, Іван Сергійович (Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, 2023)
В статті запропонована методика дослідження сучасного стану осушувальних систем з використанням методів дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) та проведена практична оцінка сучасного стану однієї із типових осушувальних систем Волинської області, а саме Оконської осушувальної системи. Виділено екологічні проблеми, пов’язані із функціонуванням Оконської системи, а також запропоновано заходи для їх ефективного вирішення.
Keywords: меліорація; осушувальна меліорація; меліоративна система; гідротехнічні споруди; сучасний стан використання угідь осушувальної системи; заходи поліпшення функціонування системи і підвищення екологічної безпеки; 631.6(477.82)