Особливості роботи конвергентної редакції в українському медіапросторі (на прикладі газет «Kyiv Post» та «Коммерсант») - Гончарова, Олена В.; Goncharova, O. S.; Женченко, Марина І.; Zhenchenko, M. I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті розглядаються ключові аспекти функціонування конвергентної редакції як нової моделі організації роботи ЗМІ. Аналізуються основні типи конвергентних редакцій, які детермінують особливості роботи сучасних медіа в умовах мультиформатності. Подаються погляди дослідників на процес функціонування різних моделей редакційних колективів, визначаються особливості розподілу редакційних обов’язків всередині колективу, що сприяють оптимізації роботи журналіста й редактора, які водночас працюють над створенням кількох медіапродуктів. The article analyzes the key aspects of сonvergent newsroom as a new model of media work. It focuses on the basic types of converged newsrooms, which determine the features of the modern media environment. It contains different researchers’ opinions on the process of the functioning of the typical editorial team models which are determined, discoveres the features of the distribution of editorial responsibilities within the newsroom that provides a bunch of media products.
Convergent Newsroom Features in Ukrainian Media (on the Base of Kyiv Post and Kommersant Newspaper Editorial Staff)
Keywords: інформаційне суспільство; information society; редакційно-видавничий процес; the editorial and publishing process; моделі редакцій; editorial staff types; конвергентні ЗМІ; media convergence