Міфологізм як метод інтерпретації античного сюжету у творчості Лесі Українки та Оксани Забужко - Левчук, Ю. О.; Levchuk, Y. O. (Волинськиий національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті здійснено спробу дослідити особливості рецепції та інтерпретації античних міфів у творчості письменниць Лесі Українки та Оксани Забужко. Установлено історико-генеалогічні зв’язки між творами поетес і первісними міфічними сюжетами, а також простежено типологічні паралелі безпосередньо в ліриці українських авторок. In this article are realized attempt to research specialties of reception and interpretation antique mythos in the Lesya Ukrainka’s and Oksana Zabushko’s creativity. Are established historical-genetics connects between the poets` works and the primary mythological plots, also are retraced the typological parallels directly in the Ukrainian author’s lyrics.
Mythologize as the Method of Interpretation Antique Plot in the Creativity of Lesya Ukrainka and Oksana Zabushko
Keywords: прийоми міфологізму; деміфологізація; реміфологізація; міфологізація; античний міф; неоромантизм; постмодернізм; methods of mythologize; demythologization; remithologization; mythologization; antique myth; neoromanticism; postmodernism