Обстеження руйнацій на багатошаровій пам'ятці Кам'яниця-Заболоття 3 - Златогорський, Олексій Євгенович; Ткач, Віталій Вікторович; Пшеничний, Юрій Леонідович; Zlatohorskyi, Oleksii Ye.; Tkach, Vitalii V.; Pshenychnyi, Yurii L. (Інститут археології НАН України, 2013)
Пам’ятка Кам’яниця-Заболоття 3 була виявлена розвідкою В.В. Ткача в 2000 р. Поселення займає острівне піщане підвищення в заплаві лівого берега р. Ікви, за 1,5 км на південний схід від Дубенського форту 1890 р. При обстеженні пам’ятки, що руйнується, досліджено п’ять пошкоджених кар’єром об’єктів, один з яких належить до культури кулястих амфор, один — до межановицької культури та три — до тшинецько-комарівської культури.
Keywords: неоліт; Дубенський форт; Кам'яниця-Заболоття; могилянська група; тшинецько-комарівська культура; межановицька культура; культура кулястих амфор; Іква