Монодрама як жанр: теоретико-історичний аспект (стаття перша) - Бортнік, Жанна Іванівна; Bortnik, Zhanna I. (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті розглядаються основні етапи розвитку монодрами, що обумовили її актуалізацію в кінці ХХ – на початку ХХІ ст. Авторка статті поєднала історичний підхід до жанру з теоретичним, виділила визначальні жанрові риси приналежності драматичного твору до жанру монодрами. The article outlines the main stages of development monodramа that caused its actualization in the late XX - early XXI century. The author of the article combines historical approach to the genre of theoretical allocated genre defining traits belonging to the genre of monodramа. Keywords: monodrama, monologue, genre, character, conflict, author, plot.
Monodrama as a genre: theoretical and historical aspects (first article)
Keywords: монодрама; монолог; жанр; персонаж; конфлікт; автор; сюжет; monodrama; monologue; genre; character; conflict; author; plot