Відкритий метод координації як спосіб співпраці Європейського Союзу з країнами-учасницями - Найдич, Марина Анатоліївна; Najdych, M. A. (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2012)
У багатьох галузях політики державам-членам Європейського Союзу надається право реалізовувати свою національну політику паралельно загальноєвропейській. Але для того, щоб ЄС міг контролювати діяльність держав-учасниць було розроблено відкритий метод координації (open method of coordination). У дослідженні зазначеного методу полягає актуальність обраної теми. Метою роботи є аналіз відкритого методу координації як одного із основних методів співпраці ЄС із країнами-учасницями об’єднання. The open method of coordination (OMC) as a means of interaction between the EU member states is analyzed in the article. The basic components and the scope of use OMC are investigated, in particular, in the youth field.
Keywords: відкритий метод координації; ЄС; методи співпраці ЄС; open method of coordination; European Union