Аналіз основних проблем використання водойм Волинської області у рекреаційній діяльності - Патійчук, Віктор Олексійович; Забокрицька, Мирослава Романівна; Нетробчук, Ірина Марківна; Саванюк, Софія (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Досліджено особливості рекреаційного використання основних водойм Волинської області, зокрема озер, річок, джерел та ставків. Показано специфіку залучення водних об’єктів досліджуваної території в рекреаційній діяльності регіону та країні в цілому. Проаналізовано основні напрями рекреаційної діяльності з використанням водойм Волині. Розкрито головні проблеми, які виникають у результаті рекреаційного освоєння водних об’єктів Волинської області та господарської діяльності на її території. Виділено декілька основних груп проблем рекреаційного використання природних і штучних водойм Волинської області. Основну увагу дослідження сконцентровано на статусно-правових, фінансово-економічних, природно-технологічних, господарсько-екологічних, інфраструктурно-технічних, безпекових, науково-інформаційних, кадрових та ментальних проблемах рекреаційного використання водних об’єктів Волинської області. Узагальнено можливі перспективи використання водойм області для розвитку рекреаційної діяльності в досліджуваному регіоні.
Keywords: рекреаційна діяльність; водні об’єкти; водойми, озера; проблеми використання водних об’єктів; Волинська область; 911.3: 316.25 (477.82)