Польська державна поліція Волинського воєводства в охороні східного кордону - Разиграєв, Олег Володимирович; Razygraev, O. V. (My University, 2007)
У статті розкривається участь державної поліції Волинського воєводства в охороні східного кордону Другої Речі Посполитої. Встановлено форми та напрями роботи. З’ясовано, що така діяльність виявилася досить неефективною. Причинами були хибна кадрова політика, незадовільна матеріальна база та стан дисципліни, неприязне ставлення до поліцейських місцевого населення, активна діяльність антидержавних угрупувань, що проникали на територію Волинського воєводства з радянської України.
Разиграєв Олег Володимирович - канд. іст. наук, доцент кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: поліція; Друга Річ Посполита; кордон; охорона; Волинь