Міжнародний досвід внутрішніх корпоративних комунікацій - Тихомирова, Євгенія Борисівна; Tykhomyrova, Yevheniia B. (Рівненський державний гуманітарний університет, Рівненський інститут слов’янознавства Київського славістичного університету., 2014)
У статті констатується, що в бізнес-середовищі дедалі більше отримує поширення ідея соціальної відповідальності бізнесу як одного з пріоритетів ділового світу. Тут аналізуються комунікації із внутрішньою громадськістю в системі соціально відповідального бізнесу, які визначаються як комунікаційна діяльність, спрямована на співробітників компанії, на формування корпоративної ідентичності й лояльності, на впровадження й розвиток корпоративних культурних стандартів. Автор визначає фактори впливу на розвиток внутрішніх зв’язків з громадськістю, що властиві різним країнам світу, та особливості їх корпоративних комунікацій, а також тенденції розвитку внутрішніх електронних комунікацій.

The article states that in the business environment is becoming increasingly common the idea of corporate social responsibility as one of the priorities of the business world. It analyzes the communication with the internal public in the system of socially responsible business, which are defined as communication activities aimed at employees of the company, the formation of corporate identity and loyalty, the introduction and development of corporate cultural standards. The author identifies the factors of influence on the development of internal public relations, which are inherent of the different countries of the world, and especially of their corporate communications, as well as the development trend of domestic electronic communications.
International experience of internal corporate communications
Keywords: внутрішні комунікації; корпоративні комунікації; соціальна відповідальність бізнесу; зв’язки з громадськістю; громадськість; internal communications; corporate communications; corporate social responsibility; public relations; public