Вимоги, які пред’являються до суддів, як елемент їхнього конституційно-правового статусу: порівняльно-правовий аналіз - Кравчук, Володимир Миколайович; Kravchuk, Volodymyr M. (Інститут законодавства Верховної Ради України, 2012)
У статті аналізується вітчизняне та зарубіжне конституційне законодавство про судоустрій і статус суддів, узагальнюються наукові підходи до розуміння категорії «конституційно-правовий статус суддів» в конституційному праві України та зарубіжних країн, розглядаються вимоги, які пред’являються до суддів.

The article analyzes the domestic constitutional legislation on the judiciary and the status of judges, the main scientific approaches to understanding of category constitutional and legal status of judges are substantiated, structural elements of constitutional and legal status of judges are examined.
Demands to Judges as an Element of their Constitutional and Legal Status: Comparative and Legal Analysis
Keywords: конституційно-правовий статус суддів; constitutional and legal status of judges; правовий статус суддів; legal status of judges; суд; court; суддя; judge