TERENOWE NAZWY WLASNE W GWARACH UKRAINSKICH WSCHODNIEJ LUBELSZCZYZNY NA PRZYKLADZIE NAZW KULTUROWYCH - Olejnik, Marek; Olejnik, M. (My University, 2010)
У статті проаналізовані мікротопоніми, зібрані в українсьїсих говірках східної Люблінщини (повіт Влодава) упродовж 2000-2005 років експедиційним та анкетним методами. Топонімами і мікротопонімами культуровими вважаємо ті, що походять від апелятивів і називають предмети, створені людськими руками, різного виду знаряддя, назви мір, об'єкти матеріальної і духовної культури. Усі назви мікрооб'єктів поділено, за класифікацією С. Роспонда, на назви prymarne, sekundarne і komponowane. The collected microtoponyms were formally assigned in accordance with S. Rospond's classification to primary, secondary, and compound names. These are culture names assigned according to classification of W. Taszycki. The analysis of gathered material shows that the names are usually equal nomen appelativum. The introduced material delivers information about dialect system of this region, many phonectic characteristic features for dialects Wlodawa area.
Keywords: мікротопонім; діалект; апелятив; microtoponym; dialec; appellative