Психологічні особливості задоволеності шлюбом молодої сім’ї залежно від терміну дошлюбних відносин - Пантік, Костянтин Васильович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У вступі обґрунтована актуальність теми дослідження психологічні особливості задоволеності шлюбом молодої сім’ї залежно від терміну дошлюбних відносин. У першому розділі магістерської роботи представлено результати теоретичного аналізу психологічних особливостей задоволеності шлюбом молодої сім’ї залежно від терміну дошлюбних відносин. Основні гормони, які виробляються під час сексу та впливають на емоційний фон подружжя: серотонін (поліпшує настрій), дофамін (приносить задоволення), окситоцин (гормон формування довіри і прив’язаності до партнера), ендорфіни (гормони щастя). У другому розділі магістерської роботи представлені результати емпіричного вивчення даної теми, нами було використано методичний інструментарій. Задоволення власних сексуальних потреб, та потреб партнера з глибоким розумінням духовного значення сексу дає можливість пізнання здорової любові до себе та коханої людини. Тому важливою є як просвітницька діяльність практичного психолога так і консультативно-психотерапевтична діяльність у даній сфері. Нами було розроблено у третьому розділі консультативно-тренінгова програма психореабілітаційного тренінгу «Формування психологічної готовності молоді до раннього шлюбу». Перспективою нашого дослідження вбачаємо подальший аналіз зв’язку із феноменом задоволеності шлюбом та категорією терміну дошлюбних відносин, проведення аналізу результатів емпіричного дослідження та використання отриманих результатів у створенні програми. Висновки магістерської роботи містять чіткий виклад теоретичних і емпіричних результатів дослідження проблеми психологічних особливостей задоволеності шлюбом молодої сім’ї залежно від терміну дошлюбних відносин.
Keywords: подружні взаємини; дошлюбні відносини; молода сім’я; психологічна готовність; сучасна жінка; задоволеність шлюбом