Психологія управління персоналом та кадрового менеджменту - Лазорко, Ольга Валеріївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Предметом вивчення дисципліни «Психологія управління персоналом та кадрового менеджменту» є закономірності формування, функціонування та розвитку системи управління організацією, особливості та методи організації роботи персоналу, механізми та інструменти реалізації основних функцій і задач кадрового менеджменту; особливості та загальні закономірності формування, функціонування та розвитку персоналу організації. В процесі опанування курсу студенти вивчають теоретико-методологічні засади управління персоналом організації, систему роботи з персоналом організації, кадрову політику та стратегію, планування та технології управління та організації роботи з персоналом. Окремий модуль присвячено психологічним особливостям підбору, діагностики, адаптації, супроводу та мотивації персоналу; формуються вміння та навички підбору технологій та методів навчання та оцінки персоналу організацій.
Keywords: управління персоналом; управління талантами; рекрутинг; мотивація; адаптація; психологічний супровід персоналу