Проблеми та перспективи розвитку єдиного ринку Європейського Союзу - Бояр, Андрій Олексійович; Boiar, Andrii O. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
Розглядаються основні проблеми, з якими доводиться стикатися суб’єктам єдиного ринку європейської спільноти (інституціям та спеціалізованим агенціям ЄС, підприємствам і урядам держав-членів, споживачам), у процесі поглиблення ринкової інтеграції та реалізації інших напрямів політики розвитку єдиного ринку ЄС. Відповідно до виявлених проблем функціонування єдиного ринку ЄС виділяються пріоритетні напрями його розвитку.

Main problems that arise before the EU single market operators (institutions and specialized agencies of the Community, enterprises and governments of the member-states, consumers) in the process of further development of the EU market integration and realization of the internal market policy are considered. In relation to these problems priority directions of the EU single market development are singled out.
Problems and prospects of the EU single market development
Keywords: конкуренція; Європейський Союз; єдиний ринок; торгівля; товар; послуга; ринок праці; капітал; директива; інфраструктура; single market; EU (Community); trade; goods; services; labor market; capital; directive; infrastructure; competition